Pinggan Claytan saje aku jalan2 kat pasaraya di sec 7 shah alam malam ni, bosan lak dok rumah.. adalah satu kedai ni..kedai menjual perkakas rumah ni..ala cam kedai2 apek tu.. so aku pun saje je dok tinjau-tinjau... Sengggggggggkali tu...dengan Tiba-tibaaaaaaaaaaa.............hihihi..wat suspen jer... aku pun ternampak la pinggan ni, betul2 tingal 3 ketui..je...tanpa berlengah la gi aku pun rembat la.. korang nak tahu bape herge dia yang kecik tu rm 2.90 kupang..aku amik 2.. yang beso tu rm 4.90 kupang... yang bestnye pinggan ni pinggan baru..bukan pinggan terpakai..aku kurang pasti la harga dia oraittt..ker tidak coz aku tak pernah servey kat tempat lain..kome rase camne orait ke tidak ? minah endon tu siap bg discount lagi kat aku..semua tu cuma rm 8 hengggit je... WAH...BERBALOI SUDAH... aku pun cakap ngan minah endon tu...murah ek...dia pun jawap dengan lograt endon. iyaa..laa....kak...pinggan nya..sudah pesyen lama..nak habis kan stok tu... ooooorrr...nanti bawak lagi ya yang mana stok yg nak di habis kan..mana lah tahu aku dapat yg best2 pulak kali ni.. itu la cite aku untuk kali ini...dah habis, tepuk tangan semua....yey...camtu la...

7 comments:

kakrose said...

ayu...jangan borong semua ek..tingalkan sitit tau..hehehhe

HazCottageCHaRm said...

Ayu...memang chantik Yu...hmmm dulu akak pung ader he he....masih ader jual juga kat sini especially the teaset....yg lain jenama HOMESTEAD...aper pun memang rezeki ayu...ala ala SPODE lah g2...yee haa....rajin2 lah skodeng kedai apek yer...

irdayu said...

kak rose sory kak dah habis...tinggal 3 tu jer...hihihi..akak mesti tahu banyak tempat ni..

irdayu said...

kak hanim ..boleh la tui ala spoode.. murah tak harga dia..ayu pun tak tahu ni...

Sall said...

Mak aih.. lajunya dah masuk blog. Ni konpem takde benda nak buat.. hehehehe..

Mat Gebu said...

salam ayu..cun u pinggan tu, rasa2 tu pattern dedulu jugak...Pernah ke out let claytan di Machap, Ayer Hitam?...kalau ada kelapangan ke Johor, cuba singgah di sana, boleh juga cuci mata dan rembat mana yang berkenana... kat blog masak2 saya ada sata n3 pasal "claytan" tu... ok ni link dia...kot2 lahh ayu lom pernah tengok lagi---> http://tiffinbiru.blogspot.com/2009/03/jom-cuci-mata.html

irdayu said...

m'salam mat, time kaceh sudi jengok blog kita.
ni baru balik dari blog mat..
adoiyaii..sakit mata..sakit jiwa..meleleh cik mat oii..

insyaallah satu hari nanti akan samp[ai juga ke sana..
mat, kedai ni dekat air hitam yg ramai rombongan bas tu ke..ala yg jual kepek2 tu..kat situ ke...hihi.sambil garu kepala ni..

Post a Comment