~SESUATU YANG PELIK ~
Salam semua . kali ini n3 yang jauh berbeza dari biasa .. sekadar ingin berkongsi cerita dan pic yang saya rasakan agak pelik juga.. sahabat saya(sue teratak antik) ingin membawa anak2 nya berjalan di I-CITY. rumah saya berdekatan sangat dengan i-city kami pun berjanji untuk pergi bersama. saya mengajak sue mengambil jalan pintas ,memandangkan jalan masuk utama ke i-city selalunya jem bila hari cuti. jalan yang saya lalui perlu mendaki bukit dari kaki bukit kami mendaki sedikit sahaja sampai lah ke i-city .. jalan ini hanya di lalui oleh penduduk setempat .
Gambar di bawah di ambil oleh anak saya . dengan mengunakan camera handphone . waktu ketika itu lebih kurang dalam pukul 10.30 malam. selepas sahaja anak saya snap pic ni, dia berkata pada saya mama dekat tengah2 tu ada hitam .. pada mulanya saya jangkakan mungkin suasana persekitaran yang membuatkan gambar kami itu agak kabur dan gelap .
PERHATIKAN JUGA OBJEK YANG DITENGAH-TENGAH GAMBAR ( pada pandangan mata saya seperti seorang perempuan yg memakai jubah hitam .) untuk pengetahuan semua, masa bergambar di tengah -tengah itu adalah ruang kosong . kami tidak boleh bergambar rapat kerana ada ranting kayu seakan buah-buahan di atas kepala saya. itu menghalang kami supaya bergambar dengan lebih rapat. kata suami mungkin patulan cahaya yang membuatkan gambar ini terhasil .. bagaimana pula pandangan mata anda? sudi berkongsikan dengan saya??
semua kejadian adalah kehendak allah. saya hanya ingin berkongsikan cerita dan gambar ini... kepada mereka yang ingin membawa anak kecil barsiar2 di sana, nasihat saya sentiasa lah beringat2 ingatkah kita pada peasn orang tua-tua supaya tidak keluar rumah pada waktu magrib mungkin ini adalah satu pesanan yang ingin di sampaikan.. setakat ini dulu , insyaallah kita berjumpa lagi.. bye semua ada kerja yang saya perlu selesaikan...

11 comments:

Ogy said...

adess ayu meremang bulu roma g bila tgk gambar tu..mula2 g tgk gambar pokok tak rasa apa2..bila tgk kt bawah tu otomatik meremang..adesss

acik ala said...

salam yu..singgah jap..a ha la..akak tenguk..cam ayu kata kan tu..serammmm..

elna said...

salam perkenalan dari sy.... just nak shere wif u,dah banyak cerita pasal Icity sy dengar..dan ada beberapa phono jugak sy lihat objek2 sebegini...kebanyakan dr camera phone...tapi entahla....apa yg penting kita perlu beringat...

IRDAYU said...

g ..lepas tengok gambar tu .kat situ jugak bulu roma ayu n sue naik ..
kita tak tahu nak cakap apa ..hari ni pun masih tertanya2 apakah sebenarnya ..objek tu..

ye cik ala..seramm .. cik ala letak lah chat box kat blog cik ala tu senang nak chat..

m'salam elna..
t.q singgah blog ayu ..
ye lah beringat2 kata orang tua ..
seramm bila di fikir2 kan..

rossana said...

salam ayu....ishh....tgk yg kt bwh tu semacam gak...apa pun semua kejadian adalah kehendakNya....

jalilah_jy said...

mulanya akak ingat kawan kalian yg memang gelap muka nya sebab tak cukup cahaya..rupanya bila tgok betol2 huhuhuu..pada mulanya akak tumpu pada bulatan atas tu jer..
tapi alhmdullillah semasa kami seluarga g masa cuti sekolah lepas tak de yg pelik berlaku..aminn..sebagai ingatan pd yg lain....

zie said...

salam ayu....

memang meremang bulu roma ku tengok gambar tu....I-city tu kat mana ek? sori soklan nampak cam bodoh jer hehehehhe

IRDAYU said...

i-City located in Shah Alam sec 7..
takpe..

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

maklang azie said...

salam ayu...bila tgk kat pokok tu takde la seram tp bila tgk yg duk menyelit kat tengah2 kalian tu adehhh naik bulu tengkok den..ehehhe

kat pokok tu cam setan ajekan..tgk kepala tu cam ada tanduk...hehehe...

babykidz said...

salam kak ayu,meremang bulu tgk mende yg kt tengah2 tu..sure die nk posing maut gak tu ngn kak ayu..nak tgk sape paling glamourkan,selalu kak ayu je kuar masuk buku..huhuhu..wat lawk bodo lak ye kak...takut plak nk g sane bwk anak2 kcik time mlm kan..tq kak sbb bgi kitorg info...

Post a Comment