SHARING IS CARING.
Salam semua.. mari-mari , cik bedah nak kongsi-kongsi fat choi dengan korang semua.. hihihi..cam beso no projek nye tu ya.. entah kenapa lah baru terpikir nak buat benda ni.. sebelum tu banyak dah aku humban batang-batang bunga ni ke dalam tong sampah.. bukan apa , bunga kecik2 ni beli sebab nak letak atas faux cake untuk hiasan.. abihhhh..yang daun dengan batang tu konon tak guna lah.. bazirrrr je kan.... baru semalam dapat idea apa lagi up..up on the way..lah..
so kalau kawan-kawan nak buat cubalah. senang by tu...
BAHAN-BAHAN Daun pada bunga, pail dan POP (plaster of paris)
Bancuh POP seperti didalam gambar jangan terlalu cair.
apabila POP sedikit mengeras, cucuk daun2 kecil tadi kedalam pail ikut kreativiti masing-masing. dah siap.... boleh lah letak dimana -mana tempat yang korang suka.. tatata..jumpa lagi sayonara..

2 comments:

Sheila said...

salam hemm dah siap jd satu gubahan hiasan yg menarik..nice boleh taruk di tepi tingkap or kat opis...

irdayu said...

m'salam kak sheila..
senang je nak buat kan ..cuba lah ..lepas ni penuhlah pail kat tingkap dapur ayu.

Post a Comment