...IMPIANA APARTMENT.. EH..eh..rumah sape ni ekkk....?
YU! , akak kasi no phone kau kat si ODA ekk.. nanti suruh dorang shot kat rumah kau.. rumah kau banyak perabot putih2 kan? aku pun dengan nada sambil lewa... boleh lah kak ina kasi je la... try tengok test gitu.. perbualan aku dengan kak ina tokey kedai giftmine tak lama lepas tu aku terima call dari si ODA.. lemah lembut, lemah gemalai je sore si ODA ni.. HAPEEE.......???????? nak datang shot...hang biar betul oda, hang buat lah edisi siasat dulu kang mana lah tahu indah khabar dari rupeee... maka hari yang telah ditetapkan pun tiba.. inilah dia , segala nya tertumpu didalam cottage kecil ku ini menghias rumah bukan untuk menunjuk2 ..bukan untuk bermegah-megah..bukan..bukan..oh..bukan.. tetapi untuk kepuasan diri sendiri untuk keselesaan seisi keluarga, untuk keharmonian rumah tangga. jika ade yang suka melihat, itu sudah di kira sebagai bonus diatas segala penah lelah dalam aku menghias rumah dan akhirnye RUMAH KU DIDALAM MAJALAH.

16 comments:

fitty's pinky rose cottage said...

wahh tahniah ayu! nak gi cari lah magazine ni.. hehehehe..

FAWA said...

wahhh...esok wawa g beli...

~Yatt~ said...

salam kakyu..
semalam malu2 jer nagn kiter..
yg gendung plastik penuh tu dari kuantan..dari saya cuma teko cinonet tu ajer..hehe..
nak ckp nie..tumpang happy & bangga dengan akak..wajib pi beli nie..congrats sis..kan kiter selalu ckp..umah akak nie kemas n teratur jer..akhirnya usaha akak ada yg menghargainya..

irdayu said...

terima kasih fitty,ala you ni..
malu cik ayu tau..


ya..wawa ..g cari cepat ,rumah kitakan sama..
hihi..sama besar cam kot badminton..


yattttt...ha..ah kakyu siap pesan ngan sue jangan cakap itu kakyu...malu arr
lain kali ade rezeki kita bolehlah sembang panjang2 ekk...
suri rumah sepenuh masa dan jiwa yatt..
apalagi nak buat, dah jadi rutin tu..
terima kasih atas pujian mu itu malu i...

rossana said...

salam yu...congrats...pah ni nk gi beli impiana...lama dh tk bli mgzne nih...

irdayu said...

m'salam kak akma..mekasih lama tak beli haa...kena beli ni..

~Yatt~ said...

kak yu...
kiter dah beli dah..hehe..mmg marbeles le akak..cun melecun!!!..jom kengkawan belek page 42-47..ternyata sempit bukan menjadi ukuran kan akak..syabas sis..i likeeee..pic baby tido pun ader..hehe..
kyu..saya terpaku ngan koleksi teko kotak taj m/s 54-61..waduhhh..syuker tgk koleksi pinggan mangkuk lama dia..lagi2 teko kotak & tureen..meleleh.. ;)

Salmi said...

Salaam Yu, congrats dear!..akak pun tumpang happy for you..keep it up!

irdayu said...

dah beli ya yatt laku impiana bulan ni ya..hihihi..
ha..ah yatt mamat tu suka kolek antik2 kan..
dalam hati cakap kalau geng antik tengok mesti suka ni..
janagn lah puji sangat biasa2 je rumah kakyu ni..

m'salam kak sal..terima kasih kak ..walaupun tak pernah bersua tapi akak ni selalu je ade kat tepi2 ayu ni..

fawa said...

ayu...balik sekolah td dh meronda 18 cari ...dah jumpa...tumpang hepi..

Chempaqa said...

ayu...tahniah.
x leh jd nie..semua org dah tgk.ku pon nak tgk sama...mintak2 lah x sold out kat kdai mamak paberet aku tuh..huhuhu :-)

irdayu said...

mekaseh chem..
ala tertinggal ketapi ekk..g cari cpt tapi umah ayu taklah secantik mana chemp..

Mar_Bia said...

Nak tanya...majalah ape ni ek?..nak beli gak

irdayu said...

majalah apartment impiana edisi ogos hngga disember

Monaliza said...

Salam ayu.... cantik sesangat umah ayu tu.. kemas je tengok... kecil bukan ukuran yang penting cara kita menghias.. yang pasti kemas dan teratur kan kan kan ..

irdayu said...

m'salam kak mona..alahai..malu lah kena puji ngan akak ni..
cantik sesangat tu lah kak ..tapi boreeehhhh arrr..kecik pun kecik lah kan kak..syukur dengah rezeki yang tuhan beri..

Post a Comment